DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-02-2007
CONDOLEANCE.NL GOES INTERNATIONAL

Uitvaart.Com heeft een nieuwe site voor online gedenken en condoleren gelanceerd: condolences.eu. Voortaan kan de Europese gedachte ook worden uitgedragen als het gaat om het herdenken van onze doden.


Het eerste register dat is aangemaakt op www.condolences.eu is echter voor een overledene Amerikaanse pin-up girl: Anna Nicole Smith.

Uitvaart.Com beheert sinds 2000 de nationaal georiŽnteerde site www.condoleance.nl. Deze site is al snel heel populair geworden. Peter van Schaik van Uitvaart.Com: "We constateren de laatste jaren echter een groeiende belangstelling van buitenlandse bezoekers, vooral bij bewonderaars en fans van overleden bekende Nederlanders die ook in het buitenland actief of bekend waren, zoals Rudi Carrell. Omgekeerd maken Nederlanders de laatste tijd steeds vaker registers aan voor bekende, buitenlandse TV of showbizz persoonlijkheden. Condoleance.nl is echter puur gericht op Nederlandstalig bezoek. Daarom introduceren we nu Condolences.eu, de Europese site voor online gedenken en condoleren."

Hoewel de voertaal Engels lijkt mogen bezoekers reageren in hun eigen taal. Van Schaik: "Mensen die rouwen schrijf je vanzelfsprekend niet de wet voor. Iedereen moet zich kunnen uiten zoals hij of zij dat wenst. Dat de eerste reacties vooral Engels en Nederlandstalig zijn, is wel een indicatie van de geografische herkomst van onze bezoekers."

Terug naar archief...