DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 06-02-2007
ONTWERP JE EIGEN DOODSKIST IN SECOND LIFE

Inwoners van Second Life kunnen in het kantoor van Bogra kosteloos een standaard kist ophalen om deze vervolgens naar eigen wens te ontwerpen en vorm te geven.


Begin dit jaar introduceerden de Amsterdamse internetonderneming Uitvaart.Com samen met Nederlands grootste kistenfabrikant Bogra de dood in Second Life. Uitvaart.Com opende er een uitvaartcentrum annex crematorium, Bogra een showroom met uitvaartkisten en urnen.

Vandaag lanceren beide partners een nieuw initiatief: geef een standaard kist vorm naar eigen wens. Alle kisten kunnen tot uiterlijk 1 maart worden ingeleverd bij het kantoor van Bogra en zullen een maand lang te zien zijn bij de kantoren van Bogra en Uitvaart.Com in Second Life. Eind maart zal een vakjury de mooiste kist selecteren.

De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers uit de nationale (en internationale) uitvaartbranche:
* de heer J.M.H.J. Keizer, Secretaris-Generaal van de International Crematorion Federation (ICF). ICF is erkend door de Verenigde Naties (VN)
* de heer G. Sluiter, conservator / projectleider van het Nederlands Uitvaartmuseum
* mevrouw Y. Polman, hoofdredactrice van vakblad Het Uitvaartwezen
* mevrouw L. Damhuis, eigenaar van Bogra Uitvaartkisten en -verzorgingsartikelen
* de heer P. van Schaik, eigenaar van Uitvaart.Com.

De winnende kist zal vervolgens daadwerkelijk in ‘real life’ door Bogra in productie worden genomen! Verder zal de kist op verschillende uitvaartbeurzen in binnen- en buitenland worden geëxposeerd als de eerste kist die is vormgegeven door een online community. Om de praktische uitvoerbaarheid te garanderen stellen Uitvaart.Com en Bogra wel de voorwaarde dat voor het ontwerp van de kist alleen gebruik wordt gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal.

Terug naar archief...