DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-01-2007
BOUW VERLOOPT VOORSPOEDIG

Spannend! Eind februari worden de beide panden van het Nederlands Uitvaartmuseum (NUM) in Amsterdam opgeleverd. In maart begint men dan met het opstellen van de vitrinewanden naar een ontwerp van Di Colore.


Het ene pand is de voormalige doodgraverswoning, die verbouwd is. En het andere pand is de nieuwbouw van het NUM, een transparant gebouw met veel glas en staal. Zowel de verbouwing van de oudbouw als de nieuwbouw zijn ontworpen door Harry Kerssen en Arie Graafland van Kerssen Lijbers architecten.

'Bouw en inrichting verlopen voorspoedig,' wordt trots gemeld op de site van het Uitvaartmuseum waar de bouw op foto's te volgens is.

Voorjaar 2007 opent het Nederlands Uitvaartmuseum zijn deuren. Het museum biedt een overzicht van de geschiedenis van de laatste eer in Nederland. Zo onveranderlijk als het lot is dat ons uiteindelijke wacht, zo gevarieerd waren in de loop van de geschiedenis de manieren waarop we onze medemens de laatste eer bewezen. Maar ook het heden komt aan bod: hoe begraven en cremeren we nu? Hoe gaan andere culturen om met de dood? Wat zijn de nieuwste trends?

Terug naar archief...