DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-01-2007
AFSCHEID NEMEN VAN DE DOOD

Een jonge man die zich er helemaal op had ingesteld vroeg dood te gaan, krijgt opeens weer tijd van leven. Hij hoeft geen afscheid meer te nemen van het leven, maar van de dood. Dat blijkt nog niet makkelijk te zijn. Daarover gaat de film 'Olivier etc.' die vandaag in première gaat.


Olivier is geboren met slechts één hartkamer, een afwijking die maakt dat iemand de dertig meestal niet haalt. Olivier is 26 en heeft zo langzamerhand een manier gevonden om met deze situatie om te gaan. Zijn manier van 'de dood overwinnen' is zoveel mogelijk van het leven genieten, zolang dit duurt.

Maar dan verandert Oliviers leven drastisch als er een arts blijkt te zijn die middels een operatie zijn hart kan herstellen. De operatie slaagt. Uiteraard is zijn omgeving ongelofelijk blij. Olivier wordt echter geconfronteerd met een toekomst die hij nooit heeft gehad en een omgeving die plotseling met een ander verwachtingspatroon naar hem kijkt. Niets in zijn leven lijkt meer vrijblijvend. Olivier voelt zich pas slachtoffer als hij genezen is aangezien in zijn ogen het leven veel zwaarder is dan de dood die hij feitelijk al omarmd had.

Vanaf vandaag in diverse filmtheaters te zien.

Terug naar archief...