DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 27-12-2006
UITVAARTMAATSCHAPPIJ HOUDT U GRAAG GEZOND

Toch wel bijzonder, onder het mom van ‘Voorkomen is beter dan genezen’ biedt de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland haar klanten preventief gezondheidsonderzoek aan.


Wij citeren de website van Dela: ‘De Dela Health Check toont de risico’s die u loopt op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer één in Nederland. De Dela Health Check bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een vragenlijst over leefstijl en de aanwezigheid van bepaalde familiaire aandoeningen. Het tweede deel betreft een fysiek onderzoek. Daarin wordt de Body Mass Index (overgewicht) berekend, de bloeddruk gemeten en het cholesterol- en glucosegehalte in het bloed bepaald. De Dela Health Check wordt afgesloten met een gesprek waarin u concrete adviezen krijgt hoe u uw risico’s op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, overgewicht of suikerziekte kunt verkleinen. Deze adviezen en de medische uitslagen worden genoteerd in uw persoonlijke ‘gezondheidspaspoort’. Met dit paspoort kunt u uw gezondheidsontwikkelingen volgen.’

Maar voor niets gaat de zon op, want uiteraard heeft de healthcheck een prijs. En er kan ook nog voor allerlei aanvullende modules worden gekozen. We noemen er een paar:
De vitaliteitsvragenlijst, voor mensen met stress of hoge werkdruk, kosten € 18,-.
Een bloedanalyse, voor mensen die vaak lusteloos, moe of ziek zijn, voor € 16,-.
Een Urineonderzoek, voor mensen met nieraandoeningen in de familie, slechts € 9,50.

Het lijkt wel branchevervuiling. Als mensen dan toch langer gezond blijven, kunnen we beter ook aan de gezonde mens nog wat verdienen, zal Dela gedacht hebben?

Terug naar archief...