DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-12-2006
TROOSTGESCHENKJES

'Het donkere gedeelte van het jaar wordt door velen als gezellig en feestelijk ervaren. Maar deze tijd is pijnlijk wanneer je iemand verloren bent of door tegenslagen het moeilijk hebt. Denk daarom juist tijdens de kerstdagen aan diegene en laat door bijvoorbeeld een Troostgeschenkje weten dat je aan diegene denkt!'


We kregen een nieuwsbrief, 'met lieve groetjes', van Karin en Elles van Binnenste Buiten Troostgeschenk en Gedenkengelen uit het Drentse Nieuw-Schoonebeek. We kunnen ons niet meer herinneren ons ooit te hebben aangemeld voor de nieuwsbrief, maar ach laten we eens aardig doen, nu het volgens de commercie al 'bijna' kerst is, en hen eens in het zonnetje zetten.

Dus: 'Een troostgeschenk is een speciaal gebaar in een geschenkje verwoord, wanneer woorden tekort schieten en je gevoel zoveel zeggen wil.' Op de site van www.troostgeschenk.nl vind je 'dat juiste geschenk met de juiste symboliek voor diegene waar jij zo graag iets speciaals voor wilt doen.' Dat kan zijn een trooststeen, een gedenkengel, een dromenvanger of 'gewoon' een Mariahangertje.

Tenslotte nog de tip van Karin en Elles:
'Wanneer je op zoek gaat naar een troostgeschenk moet je er rekening mee houden, dat het niet zomaar een aankoopje is. Je zoekt iets waar jij je gevoel in uit wilt drukken. We raden je dan ook aan om er ruimschoots de tijd voor te nemen om door alle afdelingen te wandelen.
Om zo het juiste gebaar voor de juiste gelegenheid voor die speciale persoon te kunnen vinden. Je mag ook gerust een emailtje sturen en de situatie even uitleggen, dan kunnen we je een paar ideeen aan de hand doen. We helpen je graag verder.'

Terug naar archief...