DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-11-2006
CHAR ZOEKT CONTACT OP BEGRAAFPLAATS

Begraafplaatsen zijn de natuurlijke biotoop van een medium als Char, zullen ze in Schiedam gedacht hebben. Char Margolis, het Amerikaanse medium dat bekend is van televisie, bezocht onlangs begraafplaats en crematorium Beukenhof in die gemeente. Een unicum, zegt Beukenhof, Char heeft niet eerder op een begraafplaats haar readings verzorgd.


Beukenhof constateert een groei in bewustwording rond de laatste gang, steeds meer mensen 'raken zich bewust van hun eigen deadline en stellen zich ervoor open'. Willen het heft in eigen hand nemen bij uitvaarten. Dat creŽert een behoefte, namelijk de behoefte aan meer gedetailleerde communicatie en informatie, aldus Beukenhof. Gezien Chars bezoek moeten we die communicatie blijkbaar in de ruimste zin des woords zien.

Beukenhof wil zich openstellen als informatiecentrum en hierbij past het organiseren van thema-avonden. De eerste thema-avond stond in het teken van spiritualiteit, met Char. Vanwege het zeer beperkte aantal zitplaatsen is vooraf geen ruchtbaarheid gegeven aan de komst van Char.

De volgende thema-avond organiseert Beukenhof op donderdag 8 maart 2007 en heeft als onderwerp: bijna doodervaringen.

Terug naar archief...