DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-10-2006
DOODDOENERS

Wanneer ben je een Dooddoener? Dat ben je als je de dood wilt leren kennen. Door de dood vragen te stellen. Wie ben je? Wat doe je? Waarom? Hoe is het? Waar is dat? Vragen waar geen concrete antwoorden op te vinden zijn maar waarnaar je toch blijft zoeken.


In Cultureel Centrum Corrosia in Almere Haven tonen elf artistieke dooddoeners hun werk in de tentoonstelling 'Doodddoeners'. Sommige kunstwerken proberen een antwoord te geven en sommige geven juist nog meer stof tot nadenken.

Deelnemende kunstenaars zijn: Hanneke Francken, Flip Looyen, Marleen van den Bergh, Bertina Slettenhaar, Conne Corstens, Jan Vosters, Mathilde Hemme, Caren van Herwaarden, Mary Fontaine, Janneke van 't Hooge en Sandra Schouten.

Te zien zijn o.a. kistjes en baarkleden voor insecten en kleine dieren, schilderijen en tekeningen met het thema dood en vergankelijkheid, een video-installatie, het kunstproject Rouwformulieren, vilten cocons en een quilt.

Cultureel Centrum Corrosia is te vinden aan Markt 7-11
in het centrum van Almere Haven. De temtoosntelling duurt nog t/m zo 29 okt, di t/m zo van 12.00 tot 17.00 uur. de entree is gratis
Kijk op: www.corrosia.nl.

Op de foto een grafquilt van Mary Fontaine, dat ze heeft gemaakt voor het graf van haar vader. Dit graf is begin dit jaar geruimd en dit proces heeft ze vertaald in een powerpoint presentatie die ook te zien is op de tentoonstelling.

Terug naar archief...