DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 01-11-2006
GESCHENK UIT DE HEMEL

Onder het motto 'je bent pas echt dood als iedereen je is vergeten', start de RKK vandaag, een dag voor Allerzielen, met het programma 'Geschenk uit de Hemel'. Het is een zoektocht naar het leven na de dood en laat zien dat én hoe mensen na hun dood in de herinnering voortleven.


In elke uitzending staat een hoofdgast centraal. Een herinneringsportret van de overledene op basis van verhalen en oud beeldmateriaal wordt aan de familie vertoond, waarna presentator Wilfred Kemp met hen napraat.

Veel nabestaanden zitten jaren na de dood van een geliefde nog met onbeantwoorde vragen. Dat geldt zeker voor kinderen die hun vader of moeder jong verloren hebben. Hoe was hij als puber? Hoe stond zij in het leven? De RKK doet onderzoek naar het verleden van één overledene, praat met oude vrienden en bekenden en stelt een portret samen. Familiegeheimen worden ontrafeld in een programma dat niet wroet in verdriet maar troost biedt.

De serie start met een portret van Herman Herder die op 39-jarige leeftijd werd vermoord in Ethiopië waar hij ontwikkelingswerk deed. Zijn familie bleef achter met raadsels.

Geschenk uit de Hemel bestaat uit 8 afleveringen. Elke woensdagmiddag om 17.05 uur op Nederland 2. Herhaling op zondagochtend om 9.05 uur.

Terug naar archief...