DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-09-2006
INVENTIEVE BELGEN

Wat doe je als er vertraging optreedt bij de aanleg van een strooiveld en families de as van hun geliefden nergens kwijt kunnen? Dan bedenk je een verstrooikoffer, oftewel een verplaatsbare strooiweide.


Het is een idee van de schepen van Openbare Werken Rik Lassaut uit Geetbets in België. In het Geetbetse columbarium staat al meer dan twee maanden de as van twee overledenen. De familie wacht voor de uitstrooiing tot de nieuwe strooiweide in gebruik komt. Door personeelsgebrek bij de aannemer die een nieuwe strooiweide zou aanleggen, is er flink vertraging gekomen in de werkzaamheden. De gemeente zal de strooiweide nu in eigen beheer aanleggen. De werken zullen op zijn vroegst over twee weken beginnen, dat betekent dat de weide niet eerder dan rond Allerheiligen klaar is.

Schepen Rik Lassaut wil graag tegemoet komen aan de wens van de nabestaanden de as nú te verstrooien en bedacht de verplaatsbare strooiweide. Het is een verplaatsbare, houten koffer met aarde waarop gras wordt gezaaid. Als de families akkoord gaan, kan de as van hun dierbare daar tijdelijk terecht. De noodstrooiweide zal later worden opgenomen in het nieuwe terrein.

Terug naar archief...