DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-09-2006
DE GEKLEURDE UITVAART

Aanstaande zondag, 24 september, in Yarden Crematorium Schagerkogge te Schagen: een impressie van de gekleurde uitvaart. En nee, dit heeft niets met allochtonen of andere culturen te maken.


Met ´de gekleurde uitvaart´ bedoelt Yarden een eigentijds en persoonlijke uitvaart. Zaterdag wordt in het crematorium in Schagen een impressie gegeven van een persoonlijk afscheid door de vier jaargetijden van het leven in beeld te brengen met dans en rituelen.

De voorstelling wordt vormgegeven en uitgevoerd door uitvaartdanseres Marileen Fabels en uitvaartverzorgster en ritueel begeleidster Gijsje Teunissen, van CHARON uitvaartbegeleiding.

Veel mensen weten niet welke keuzes zij kunnen maken bij het regelen van de uitvaart. Daarnaast zijn zij vaak niet op de hoogte wat ze allemaal zelf kunnen doen om een uitvaart een eigen en persoonlijk karakter te geven. Fabels en Teunissen laten zo’n persoonlijke manier van afscheid nemen zien. Door een bundeling van creativiteit, aandacht voor de mens, sfeer, kleur en dans brengen zij de vier jaargetijden van het leven in beeld (een impressie van een baby, van een jongere, van een volwassene en van een ouder persoon). Ook laten zij verschillende omhulsels en tijdelijke grafmonumenten zien.

Na afloop van de presentatie is er voor geïnteresseerden een rondleiding door het crematorium, en is er een bescheiden uitvaartbeurs met bijzondere mensen, hun passie en/of product.

'De Gekleurde Uitvaart' begint om 14.00 uur, het pand is open vanaf 13.30 uur.De toegang is gratis. Crematorium Schagerkogge is te vinden aan de Haringhuizerweg 3 in Schagen.

Terug naar archief...