DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-09-2006
EEN BIJZONDERE HAND GAAT OP REIS

De hand van Maria Magdalena, de zondares die Jezus' voeten zalfde, gaat op reis. Het bijzondere aan haar hand is dat die volgens overlevering Jezus heeft aangeraakt na diens opstanding uit de dood.


Daarom wordt aan de relikwie wonderbare krachten toegeschreven, zelfs wonderen. De hand maakt een uitstapje van Griekenland naar Rusland. Al eeuwen rust de hand op het eiland Athos, een Griekse monnikenrepubliek.

De hand gaat eerst naar de Christus Verlosser-kathedraal in Moskou en reist daarna door naar St. Petersburg en zelfs SiberiŽ. Eind deze maand gaat de relikwie terug naar Athos.

In Rusland is de komst van de hand groot nieuws. In Moskou moest de politie zelfs straten afzetten, omdat duizenden belangstellenden voor de deur van de kathedraal voor opstoppingen zorgden.

Volgens een bijbels verhaal komt tijdens een maaltijd van Jezus en zijn volgelingen ongevraagd een vrouw binnen, die Jezus' voeten nat maakt met haar tranen, ze droogt met haar haren, ze kust en vervolgens zalft met geurende olie. Later heeft men bedacht dat deze vrouw Maria Magdalena was, die ook in de bijbel voorkomt, als zondares. De zondares werd een hoer, van wie Jezus de zonden vergaf omdat ze hem 'veel liefde had betoond'.

Terug naar archief...