DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-07-2006
BIZAR ONGELUK OP BEGRAAFPLAATS

Het lijkt wel een griezelfilm. Vrouw zakt tijdens bezoek aan begraafplaats tot kniehoogte in een vrij recent gedolven graf en komt tot stilstand tussen de stoffelijke resten van een in spetember overleden vrouw.


"Zonder de hulp van mijn vriend was ik niet uit het graf gekomen, zo diep was het gat." Het staat in het AD vandaag en wordt verteld door Monique Zuydendorp (40) uit Capelle aan den IJssel. Het overkwam haar afgelopen weekend op begraafplaats Schollevaar in Capelle aan den IJssel. "Wat ik heb meegemaakt kom je nog niet eens in griezelfilms tegen. Je weet gewoon niet wat je overkomt. Ineens zonk de bodem onder mijn voeten weg. Het duurde even, en toen realiseerde ik me wat er aan de hand was. Ik heb gewoon in de kist van een dode gestaan."

Het gebeurde toen Monique de plantjes op het graf van de oom van haar vriend water wilde geven. Omdat het graf van oom George het achterste van drie is, liep ze over de aarde heen om er bij te komen.

Na het ongeval moest Monique zich laten helpen met klachten aan schouder, elleboog en bovenbeen. Daar gaat het inmiddels weer redelijk mee, maar geestelijk is ze er nog lang niet uit. "Toen we de ambulance belden, dachten ze dat we een grapje maakten. Ik heb een paar slechte nachten achter de rug. Vanochtend was ik dolblij dat het weer licht werd."

Gerrit Swinkels, voorzitter van de begraafplaats, crematorium en uitvaartcentrum Schollevaar, betreurt uiteraard wat er is gebeurd en zal het 'tot op de bodem' uitzoeken. Volgens hem is het overigens niet de bedoeling dat bezoekers over de graven lopen. "Maar misschien moeten we dat beter duidelijk maken."

De hevig geschrokken Monique Zuydendorp heeft intussen twee besluiten genomen, laat ze het AD weten: "Ik ga voorlopig niet meer naar het kerkhof, ik durf het niet. En ik weet nu zeker dat ik me later zal laten cremeren."

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


dotty schreef op 14-5-2007:
De dode zal het alleszins niet na kunnen vertellen. Als ze er niet zo'n boel van had gemaakt hoefde niet iedereen het te weten!
Ik vind het echter wel vanzelfsprekend dat je niet over iemand anders zijn graf loopt. Het is redelijk stom, je kan toch zo bedenken dat die aarde nog rul is...


Henk van Hunnik schreef op 14-7-2006:
We gaan dit tot op de bodem uitzoeken, zei de voorzitter van de begraafplaats. jammer dat ze het betrokken graf nu net hebben dichtgegooit en ze de vrouw in wiens kisthet slachtoffer viel ,het niet na kan vertellen


jordy schreef op 12-7-2006:


LEKKER VOOR JULLIE


Maaike schreef op 12-7-2006:
Als je de foto van het graf bekijkt, dan zie je dat ze er ook langs had kunnen lopen!


Cindy schreef op 12-7-2006:
Misschien hadden ze de graven beter in kunnen delen, dan had dit niet hoeven te gebeuren en had deze mevrouw niet over het graf hoeven te lopen om bij haar oom's graf te komen. Zij weet heus wel dat het respectloos is, maar als je geen andere weg kan.


Hannah schreef op 11-7-2006:
Het is zeer respectloos om over een andermans graf te lopen! Verdiende loon dat ze erin zakte, alhoewel het toch wel eng is en het is min of meer te begrijpen dat ze op het graf ging staan omdat ze ergens niet bij kon?


Jaap schreef op 11-7-2006:
Ze zouden de begraafplaats moeten sluiten na zo'n afschuwelijke ramp!


Ramses III schreef op 10-7-2006:
Nou ja, op een graf staan, moet kunnen.

Maar iemand die dood is, ook nog eens gaan vertrappen...

Nee, stijlloos!


ariane schreef op 10-7-2006:
ik vind de verontwaardiging van mevrouw monique misplaatst.
je stapt sowieso niet op een graf van een ander uit respect voor de dode.en dan ook nog een foto maken ondanks ze zich zo bezeerd had.
ik vind dat zij haar excuses moet aanbieden aan de familie van de overledene die in dat graf lag..

erg respectloos van mevrouw monique.