DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-07-2006
BIZAR ONGELUK OP BEGRAAFPLAATS

Het lijkt wel een griezelfilm. Vrouw zakt tijdens bezoek aan begraafplaats tot kniehoogte in een vrij recent gedolven graf en komt tot stilstand tussen de stoffelijke resten van een in spetember overleden vrouw.


"Zonder de hulp van mijn vriend was ik niet uit het graf gekomen, zo diep was het gat." Het staat in het AD vandaag en wordt verteld door Monique Zuydendorp (40) uit Capelle aan den IJssel. Het overkwam haar afgelopen weekend op begraafplaats Schollevaar in Capelle aan den IJssel. "Wat ik heb meegemaakt kom je nog niet eens in griezelfilms tegen. Je weet gewoon niet wat je overkomt. Ineens zonk de bodem onder mijn voeten weg. Het duurde even, en toen realiseerde ik me wat er aan de hand was. Ik heb gewoon in de kist van een dode gestaan."

Het gebeurde toen Monique de plantjes op het graf van de oom van haar vriend water wilde geven. Omdat het graf van oom George het achterste van drie is, liep ze over de aarde heen om er bij te komen.

Na het ongeval moest Monique zich laten helpen met klachten aan schouder, elleboog en bovenbeen. Daar gaat het inmiddels weer redelijk mee, maar geestelijk is ze er nog lang niet uit. "Toen we de ambulance belden, dachten ze dat we een grapje maakten. Ik heb een paar slechte nachten achter de rug. Vanochtend was ik dolblij dat het weer licht werd."

Gerrit Swinkels, voorzitter van de begraafplaats, crematorium en uitvaartcentrum Schollevaar, betreurt uiteraard wat er is gebeurd en zal het 'tot op de bodem' uitzoeken. Volgens hem is het overigens niet de bedoeling dat bezoekers over de graven lopen. "Maar misschien moeten we dat beter duidelijk maken."

De hevig geschrokken Monique Zuydendorp heeft intussen twee besluiten genomen, laat ze het AD weten: "Ik ga voorlopig niet meer naar het kerkhof, ik durf het niet. En ik weet nu zeker dat ik me later zal laten cremeren."

Terug naar archief...