DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-06-2006
DELFT IN ROUW

‘Van toen naar nu’, onder die noemer zal komende zaterdag door Delft een bijzondere rouwstoet trekken. Hiermee viert de Delftse coöperatieve uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’ haar 75 jarig jubileum.


In de stoet rijden historische rouw- en lijkkoetsen, rouwberliners, statiekoetsen en baren mee. De wagens worden getrokken door paarden in 8, 6, 4 en 2 spannen. Aangevuld met rijdend materieel uit het begin van de 20e eeuw tot aan heden. Het geheel wordt muzikaal omlijst met een fanfare.

De stoet volgt de bekende koninklijke route die ook is afgelegd door de rouwstoeten van prins Juliana en de prinsen Claus en Berhard. De stoet vertrekt om 13.00 uur vanaf de Reyneveldbrug/Noordeinde richting Markt. Op de Delftse Markt wordt door bestuur en burgemeester van Delft een defilé afgenomen. Aansluitend wordt om 14.00 uur in Het Prinsenhof een presentatie gehouden, waar vaklieden laten zien hoe een kist wordt getimmerd, grafmonumenten gemaakt en rouwkransen vervaardigd. Ook wordt er een demonstratie van gezichtsrestauratie gegeven.

Verder is het mobiele uitvaartmuseum van Henk en Rie Kok aanwezig en zijn er diverse informatiestands. In de aangrenzende Waalse kerk vinden voordrachten plaats en zal een zangkoor optreden. Bezoekers worden uiteraard voorzien van het bekende kopje koffie met een plakje cake.

Terug naar archief...