DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 12-06-2006
DE NATIONALE ROUWWEKEN

De Amsterdamse Stichting &tree heeft de maand juni uitgeroepen tot De Nationale Rouwweken. De kunstenaars van &tree organiseren in juni verschillende activiteiten rond het thema ‘rouw’. Zo zullen verschillende buurtbewoners uit de Amsterdamse wijk Oost/Watergraafsmeer verhalen vertellen over rouwen in verschillende culturen. En achter het stadsdeelkantoor aan de Linneausstraat staat een kapel waarin een nieuw uitvaartcentrum is ingericht.


Het uitvaartcentrum, ‘Uitvaartcentrum Outline’ genoemd, is een werk van de kunstenaar Maze de Boer. Hij lier zich inspireren door de ‘kapel’ achter het stadsdeelkantoor. Hier kan je terecht als je wilt scheiden, trouwen of voor een uittreksel van het bevolkingsregister. de sfeer van de ruimte deed De Boer denken aan een uitvaartcentrum.

Op vrijdag 16 juni zal de kapel officieel, met een rouwstoet, geopend worden. Wie wil meelopen met de rouwstoet (‘we houden erg van witte bloemen,’ laat de organisatie weten), wordt om 16.45 verwacht uur bij het Tropenmuseum in Amsterdam. De rouwstoet arriveert rond 17.15 uur bij ‘Uitvaartcentrum Outline’. Na de opening vertellen buurtbewoners verhalen over rouw.

Van 16 juni t/m 7 juli is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen in het rustgevende uitvaartcentrum en een blik te werpen achter de schermen van een bedrijf waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Het uitvaartcentrum is open van donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur.

Op vrijdag 23 juni tussen 16.00 en 18.00 uur is er een lezing en een discussie ‘Rouw in de kunst’, met Ida van der Lee, Martin Uit den Boogaard e.a.

Op vrijdag 30 juni zal er tussen 16.00 en 18.00 uur een discussie plaatsvinden over ‘Het nieuwe rouwen’.

Voor de opening en lezingen moet je je van tevoren aanmelden via info@stichtingentree.nl.

Voor meer informatie zie: www.stichtingentree.nl. ‘Uitvaartcentrum Outline’ is te vinden aan de Oetewalerstraat 73 in Amsterdam.

Terug naar archief...