DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-06-2006
OPEN DAGEN

In Terneuzen en in Schiedam kunt u zich aanstaande zaterdag op de hoogte stellen van alle mogelijkheden op het gebied van begraven en cremeren.


Schiedam
Begraafplaats en crematorium Beukenhof in Schiedam houdt vanaf 11.00 uur open huis (tot 16.00 uur). De medewerkers vertellen over de mogelijkheden die Beukenhof biedt. U kunt op zelf op uw gemak een wandeling maken over de begraafplaats en een kijkje nemen in het crematorium of actief meedoen aan speciale programmaonderdelen, zoals een creatieve workshop (een herinneringskast maken) of een natuurhistorische wandeling.

Tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u verzoeknummers aanvragen en deze in de aula of condoleanceruimte beluisteren. In een speciaal boek kan het muziekrepertoire wordenn ingezien, dat 6.000 muziekstukken en 21 muziekcombinaties bevat. Van 15.00 tot 15.45 uur verzorgen een pianist en fluitiste in de aula een herdenkingsconcert.

Ook kinderen zijn welkom. Zij kunnen deelnemen aan de workshop 'Herinneringen' onder begeleiding van creatief therapeute Daisy Luiten. Daarnaast is er een knutselhoekje waar kinderen een bloemstukje, tekening of schilderijtje kunnen maken. De toegang zaterdag is vrij, maar reserveren voor deelname aan de workshop Herinneringen is noodzakelijk. U kunt uw zoon of dochter telefonisch opgeven via (010) 471 12 22.

Beukenhof ligt aan de Burg. Van Haarenlaan 1450 te Schiedam.

Terneuzen
In Terneuzen organiseert de gemeente een voorlichtingsdag over begraven, cremeren en rouwverwerking. De voorlichtingsdag vindt plaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Bellamystraat 28b en 28c in Terneuzen van 10.00 tot 16.00 uur.

De gemeente heeft het beheer over tien begraafplaatsen. : Axel (Burchtlaan en Westsingel), Biervliet (Beukelsstraat), Hoek (Begoniastraat en Molendreef), Philippine (Oude Kerkstraat), Sas van Gent (Schapersweg), Sluiskil (Nieuwe Kerkstraat), Terneuzen (Bellamystraat) en Zaamslag (Veerstraat). Op de open dag zullen ook vragen over de andere begraafplaatsen worden beantwoord.

Behalve de gemeente Terneuzen doen diverse organisaties en bedrijven doen mee aan de open dag: het Crematorium Terneuzen, uitvaartondernemingen, steenhouwerijen en een bakkerij.

Er worden demonstraties en presentaties gegeven over o.a. de werking van een graflift, steengravering, lijkkisten, rouwauto’s, bloemstukken, sierurnen, toepassing van informatieborden en nog veel meer. Er is tevens een speciale rouwcaravan en een babybus te zien, naast een oude rouwkoets en diverse modellen rouwauto’s.

Iedereen kan deelnemen aan rondleidingen over de begraafplaats waarbij informatie wordt gegeven over de ligging en de mogelijkheden voor eigen graven, algemene graven, urnengraven, strooiveld en urnenwanden.

Terug naar archief...