DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 22-05-2006
MORSDOOD

Tot en met 4 juni in de Haagse galerie Müllertentoonstellingen schilderijen, tekeningen en beelden van vogels, vissen en viervoeters in hun ontzielde toestand. Morsdood dus.


Kunstenaars hebben zich door de eeuwen heen laten inspireren door het dode dier. Of het nu gaat om de bokking op een bord, een honderd jaar oude kat uit een spouwmuur of een dood eendje als hierboven, de schoonheid van het tafereel wordt gezien en vereeuwigd.

De expositie in Den Haag is geheel gewijd aan dat tweede leven van het ontzielde dierenlijfje. Müllertentoonstellingen heeft meer dan 150 werken van ruim 50 kunstenaars bij elkaar gebracht. Er zijn werken te zien van onder anderen Hans Andringa, Han van Hagen, Reinder Homan, Diederik Kraaijpoel, Tsunehiko Kuwabara (J), Jan van Spronsen en Peter Vos.

Müllertentoonstellingen is te vinden aan de Laan van Meerdervoort 105 te Den Haag. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 13.00-18.00 uur. Op werkdagen op afspraak: 070-3461046.

´Het lijkt er op dat we in de liefdevolle afbeelding van een dood dier gedurende een ogenblik naar onze eigen dood kunnen kijken, maar dan door een gekleurd glas. Het onbegrijpelijke van dieren is dat zij hun dood niet zien. Hun leven ook niet.
Wij wel.´
- Bert Keizer in Trouw, keizer opende de tentoonstelling.

Terug naar archief...