DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-05-2006
ALLEEN MAAR JONGE DODEN

Wat gebeurt er met je website als je overlijdt? Wordt hij voortgezet en toegankelijk gehouden door nabestaanden, vrienden of fans van je, zoals de site van Theo van Gogh? Sterft de site een langzame dood? Blijft hij nog jaren (gedateerd) doorzweven in cyberspace? Bij het Amerikaanse My space blijf je doorleven op een macabere dodensite.


De Amerikaanse netwerksite My space telt ruim 74 miljoen vooral jonge gebruikers. Al die gebruikers hebben bij My space een eigen website waarop ze vertellen wie ze zijn, wat hun hobby's zijn, welke films en welke muziek ze leuk vinden, wat ze zoals doen in het leven en noem maar op, compleet met foto's.

Onvermijdelijk zijn er in de loop der tijd gebruikers overleden. My space laat deze mensen doorleven op www.mydeathspace.com. Hier is een lange lijst van vooral jonge doden te vinden, met foto en een verhaal over hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Het is een macabere site omdat de meesten vooral op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen: door moord of zelfdoding, als soldaat in Irak, door een overdosis of omdat een wapen per ongeluk afging. Veel verkeersongevallen, als dan niet met alcohol in het spel. Ziekte komt er nauwelijks aan te pas.

Terug naar archief...