DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-04-2006
OVER MIJN LIJK! VOLGT 5 ONGENEESLIJK ZIEKE JONGEREN

In de laatste aflevering (5 juni) kan Fedde door zijn ziekte inmiddels niet meer naar het casino, maar dat weerhoudt hem er niet van tóch nog te pokeren. Zijn wekelijkse potje pokeren met vrienden is dit keer wel heel speciaal door een echte pokertafel, inclusief dealer.


Robbin, de man van Geja, is inmiddels weer volop aan het werk op de vrachtwagen. Patrick rijdt een stukje met hem mee naar een truckerscafé. Wiebe organiseert een kerstfeest voor al zijn vrienden, inclusief zijn beste vriend Daniël die hij tegen alle verwachtingen in toch nog van schiphol heeft kunnen halen. En Patrick gaat met Stefan, de tweelingbroer van Elmar, terug naar de door Elmar ontworpen daktuin van
het ziekenhuis.

Over Mijn Lijk! is een docusoap waarin Patrick Lodiers vijf jonge mensen volgt die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Hij volgt de ongeneeslijk zieke jongeren tót het moment dat ze overlijden. Lodiers heeft ze een jaar lang gevolgd. Vier van hen zijn inmiddels al overleden. De 34-jarige presentator zegt in Trouw het erg heftig te hebben gevonden om de terminale jongeren te volgen. Zijn leven is veranderd door het maken van het programma. "Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om gezond te zijn en een sterke band met je familie en vrienden te hebben. Dat moet je koesteren. En niet alleen op de momenten dat het slecht gaat."

Daarom kun je ook zeggen, aldus Lodiers, dat het programma niet alleen over de dood gaat, maar ook over het leven. De redactie heeft naar positieve, levenslustige mensen gezocht. "Dat past bij de toon van BNN. Zoals Wiebe, een van de deelnemers aan het programma die kanker heeft. Hij laat zien dat hij niet zielig is. Ondanks alles heeft hij hoop en een enorme vechtlust om te overleven." De gasten van het programma proberen samen met Lodiers alles uit de laatste tijd van hun leven te halen. De camera's draaien echter niet mee op het moment dat de jongeren overlijden, omdat het programma niet de dood, maar het leven wil benadrukken.

Over Mijn Lijk! is zeven weken lang te zien van 21.40 uur tot 22.20 uur op Nederland 2. Aflevering 7 wordt op 5 juni uitgezonden.

Op http://weblogs.bnn.nl/overmijnlijk zijn de weblogs van de 5 te lezen.

Uitzending gemist? Ga naar uitzendinggemist.nl


Terug naar archief...