DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-04-2006
OOK DE UITVAARTWERELD MAAKT ZICH OP VOOR HET WK

Alles en iedereen zal en moet deze zomer in het teken van de WK staan. Ook de uitvaart, zo schijnt kistenfabriek Bogra te menen en de fabriek ontwierp een voetbalgrasveldkist. Maar waarom deze kist dan ook niet echt verkopen?


Je moet er toch niet aan denken terminaal te zijn en vlak voor de finale je laatste adem uit te blazen en dus niet te weten wie er wint. Of één van die fatale hartaanvallen te krijgen die tijdens elk WK op spannende wedstrijdmomenten schijnen voor te komen. Het minste wat je dan als nabestaande kunt doen is er een uitvaart van maken die een echte voetbalfan waardig is. Dan zou het dus leuk zijn om de overledene te begraven of cremeren in de 'gras(f)kist'.

De gras(f)kist is een idee en object van kistenfabriek Bogra, het is 'een levensecht voetbalveld als uitvaartkist' en hij is vandaag en morgen te zien tijdens de regio-expo voor de uitvaartbranche in de evenementenhal te Hardenberg. Niet bedoeld om ook echt in productie te gaan, maar, zo luidt het persbericht, 'ter promotie van het WK-voetbal'. Alsof het WK voetbal nog enige promotie nodig heeft.

Linda Damhuis van Bogra vertelt: "De branche is het van ons bedrijf gewend, we zoeken altijd een noviteit welke inhaakt op actuele situaties." (In de kist kan 'gegrabbeld worden voor het WK' en 'uiteraard hoort daar een leuke attentie bij'.) Damhuis: "Vier jaar geleden hadden we tijdens de WK een oranje kist met koninklijke vlag. Dit keer hebben we nog meer de realiteit opgezocht. Uiteraard is het geen kist welke voor de verkoop geschikt is, maar het laat wel zien dat er veel mogelijk is bij ons als uitvaartkisten producent."

Toch jammer dat de kist niet echt in de verkoop gaat. Maar op speciaal verzoek valt er vast wat te regelen. Damhuis: "We merken dat herkenning in de uitvaart met een individuele invulling een behoefte is die aansluit bij wensen van nabestaanden. Een voorbeeld is de Ajax kist die wij dit jaar hebben gemaakt op verzoek van een fanatieke Ajax-fan, inclusief origineel Ajax binnenbekleding."

Terug naar archief...