DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-04-2006
LOOPKOETS GEEFT EXTRA DIMENSIE AAN UITVAART

Terug naar vroeger? Niet helemaal. Volgens uitvaartonderneming Monuta Plattel, die het vervoersmiddel verzonnen heeft, is het een nieuwe vorm van begeleiden van overledenen. Het heet de LOOPKOETS®. Met hoofdletters en een ® om aan te geven dat het ding beschermd is.


Monuta Plattel wil graag een extra dimensie geven aan uitvaarten in haar omgeving. Koetsen die worden voortbewogen door paarden kennen we al langer. (Zijn bovendien erg kostbaar.) In het verleden werden er wel karren gebruikt om overledenen te vervoeren. Maar dit is heel wat anders volgens Monuta Plattel: de LOOPKOETS®. (Het doet in de verte denken aan een affuit (onderstel kanon) waarop de stoffelijke overschotten van prinses Diana en prins Bernhard werden vervoerd.) De LOOPKOETS® wordt voortbewogen door mensen die er naast lopen. Vandaar de naam.

Monuta Plattel denkt dat de loopkoets de mogelijkheid tot meer persoonlijke inbreng van nabestaanden vergroot. Zelfs jonge kinderen kunnen hun aandeel leveren omdat er in een aparte kinder-duwstang is voorzien.

De komende tijd is de loopkoets te bewonderen:
- tijdens de Regiobeurs Uitvaart in de evenementenhal te Hardenberg op 11 en 12 april 2006;
- op begraafplaats Westgaarde te Amsterdam op 21 mei 2006;
- in Delft op 17 juni 2006 (nadere bijzonderheden volgen t.z.t. op deze site.)

Terug naar archief...