DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-04-2006
ONTKERKELIJKTE STUDENTEN ONTWERPEN VOOR DE UITVAART

Voorlopig alleen in Milaan te zien: de expositie POST MORTEM van afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven. Uitgangspunt van de expositie: het uitvaartritueel.


Volgens de Design Academy gebeurt het steeds vaker dat studenten en afgestudeerden van de Eindhovense opleiding zich buigen over het fenomeen uitvaart. Vaak worden studenten tijdens de studie voor het eerst ingrijpend geraakt door de dood van een dierbare; een grootouder, een vriend of een huisdier. Dat maakt dat zij gaan nadenken over overlijden en het ritueel van afscheid nemen.

De expositie POST MORTEM toont deze gedachten die een compleet terrein bestrijken. Van een speciale kist voor hulpverlening bij rampen tot een ritueel afscheidsmaal. Van de wel zeer gepersonaliseerde grafsteen tot de herbestemming van asresten na een crematie. De jonge ontwerper voelt zich uitgedaagd en denkt, wellicht als eerste echt ontkerkelijkte generatie, zonder beperkingen na over dit onderwerp.

De ontwerpen op POST MORTEM zijn de stille getuigen van de vergankelijkheid van het leven.

De tentoonstelling is van 5 April tot en met 9 april te zien op La FacoltÓ Teologica dell'Italia Settentrionale, Via dei Cavallieri del S. Sepolcro 3 te Milaan. (10 minuten wandelen van Duomo, zijstraat Via Solferino.)
Openingstijden: 10.30 tot 19.00 uur.

Op de foto een rouwjuweel van Marieke Blaauw. Foto: Sabine Pigalle.

Terug naar archief...