DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-03-2006
LENTEWANDELING

Als het weer meewerkt, kan het een aangename wandeling worden op begraafplaats De Nieuwe Ooster aanstaande zondag. De Amsterdamse begraafplaats organiseert een lentewandeling in het meer dan honderd jaar oude gedenkpark.


Tuinarchitect Springer ontwierp de begraafplaats als landschappelijk wandelpark in 1892. Inmiddels maakt het gedenkpark deel uit van de Amsterdamse hoofdgroenstructuur. Het terrein biedt ruimte aan allerlei dieren en planten. Een uitgebreide verzameling oude, monumentale bomen en een gevarieerde vogelpopulatie maken van het park een belangrijk natuurgebied in de stedelijke omgeving. Bijzondere gedenkstenen herinneren aan de maatschappelijke, politieke en culturele geschiedenis van Amsterdam.

De rondleiding voert langs strijders en dichters, via beuken en esdoorns, naar prachtige bijna vergeten gedenktekens. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de enthousiaste begeleiders.

De seizoenswandeling begint op zondag 2 april om 13.00 uur bij de wachtruimte, naast het Aulagebouw. Iedereen is welkom deel te nemen. Deelname is gratis.
Terug naar archief...