DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-03-2006
HUISELIJK GEDENKEN OP INTERNET

Uitvaartverzekeraar Monuta heeft sinds kort haar dienstenpakket uitgebreid met een virtuele gedenkplaats in huiselijke stijl. Op de getekende openingspagina zie je een toegangsdeur geflankeerd door twee potten met planten. Dat zal het huiselijke aspect zijn. Aan de muur hangt een plakaat met daarop de tekst virtueeldenken.nl.


De site biedt een 'persoonlijke gedenkomgeving op het internet die geheel persoonlijk in te richten is.' Omdat een huiskamer de beste uitdrukking is van iemands persoonlijkheid, aldus Monuta, kan op de site overledenen worden herdacht in een virtuele huiskamer. De huiskamer kan worden ingericht in verschillende stijlen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een fotoalbum en een muziekinstallatie. Een abonnement voor een jaar kost 60 euro. Om een idee te geven, daarvoor kunnen 140 foto's, 3 minuten film en 3 minuten muziek op de site worden gezet.

De toegang tot de eigen huiskamer is beveiligd. Bezoekers krijgen een persoonlijk wachtwoord en een inlogcode, zodat niemand zonder toestemming op de site kan. De kamer kan desgewenst ook openbaar worden gemaakt. Op de site kan een demo-kamer worden bekeken.

Terug naar archief...