DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-02-2006
UITVAARTPARK WESTGAARDE KRIJGT CAFé

Westgaarde ligt in een deel van Amsterdam waar in een straal van heel veel meters geen horecagelegenheid te vinden is. Als je net een crematie achter de rug hebt of je hebt net het graf van een dierbare bezocht en je snakt naar een kop koffie, dan kun je lang zoeken en je doodongelukkig voelen in die troosteloze buurt met doodstille straten aan het einde van Amsterdam.


Maar daar komt nu (eindelijk) verandering in. Begraafplaats en crematorium Westgaarde krijgt een café. Op 1 maart gaat ParkCafé Westgaarde open, bedoeld voor bezoekers en voor mensen die voor de uitvaart of daarna iets willen eten of drinken.

Toch vreemd dat dit nu pas gebeurt en dat er niet veel meer begraafplaatsen, toch vaak in een uithoek van de stad gelegen, horecagelegenheiden hebben. Dit is de derde in Nederland. Eerder verscheen een café op begraafplaats Westerveld in Driehuis en een theehuis op begraafplaats Selwerderhof in Groningen.

De komst van het café op Westgaarde is één van diverse ingrijpende veranderingen waarmee de PC Hooft Groep, waar Westgaarde onderdeel van uit maakt, een nog betere dienstverlening wil bieden. Daar hoort ook een naamsverandering bij. Vanaf 1 maart is de officiële naam Uitvaartpark Westgaarde. Daarmee wil de PC Hooft Groep aanduiden dat dit een plaats is waar nagenoeg alles op het gebied van uitvaart mogelijk is: opbaren, rouwbezoek, rituele bewassingen, gebedsdiensten, auladiensten, begraven, cremeren en asbestemmingen.


Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Guurtje Wink, Amsterdam schreef op 28-3-2006:
Bijzonder stijlvol café: personeel/mevrouw, bediending/gastvrijheid/de mevrouw weer, inrichting, kleurstelling, uitzicht, prijsstelling... Voor het café alleen al kom ik terug. In alle opzichten 'chapeau'! Prima aanvulling op uw dienstverlening.


W.Woestenburg schreef op 20-3-2006:
Een troosteloze buurt aan het einde van Amsterdam,... een flink pleonasme?!


leo schreef op 12-3-2006:
Een goed plan.
Maar wat zou u denken van toiletten waar je in de weekends geen gebruik van kan maken.
ik kan er diversen noemen.


Virbenia schreef op 1-3-2006:
Zoals in het artikel aangegeven is het park gevestigd in zo'n troosteloze buurt aan het einde van Amsterdam. Dus daarom is het een goed idee om in het uitvaartcentrum een cafe te vestigen. Hopende zijn de consumpties te betalen. Voor de rest vind ik het een uitstekend plan.

ik vind het een goed idee zo'n cafe als het maar niet te duur is. Ik bedoel hiermee de consumpties.