DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-02-2006
UITVAARTPARK WESTGAARDE KRIJGT CAFé

Westgaarde ligt in een deel van Amsterdam waar in een straal van heel veel meters geen horecagelegenheid te vinden is. Als je net een crematie achter de rug hebt of je hebt net het graf van een dierbare bezocht en je snakt naar een kop koffie, dan kun je lang zoeken en je doodongelukkig voelen in die troosteloze buurt met doodstille straten aan het einde van Amsterdam.


Maar daar komt nu (eindelijk) verandering in. Begraafplaats en crematorium Westgaarde krijgt een café. Op 1 maart gaat ParkCafé Westgaarde open, bedoeld voor bezoekers en voor mensen die voor de uitvaart of daarna iets willen eten of drinken.

Toch vreemd dat dit nu pas gebeurt en dat er niet veel meer begraafplaatsen, toch vaak in een uithoek van de stad gelegen, horecagelegenheiden hebben. Dit is de derde in Nederland. Eerder verscheen een café op begraafplaats Westerveld in Driehuis en een theehuis op begraafplaats Selwerderhof in Groningen.

De komst van het café op Westgaarde is één van diverse ingrijpende veranderingen waarmee de PC Hooft Groep, waar Westgaarde onderdeel van uit maakt, een nog betere dienstverlening wil bieden. Daar hoort ook een naamsverandering bij. Vanaf 1 maart is de officiële naam Uitvaartpark Westgaarde. Daarmee wil de PC Hooft Groep aanduiden dat dit een plaats is waar nagenoeg alles op het gebied van uitvaart mogelijk is: opbaren, rouwbezoek, rituele bewassingen, gebedsdiensten, auladiensten, begraven, cremeren en asbestemmingen.


Terug naar archief...