DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-02-2006
LEKKER HUILEN VOOR DE BUIS

Als u weer eens zin hebt lekker te huilen voor de televisie, goed nieuws, vanavond begint bij de EO op televisie een nieuwe reeks afleveringen van 'Ik mis je'. Als er één programma is die gemaakt lijkt om regelrecht onze traanklieren aan het werk te zetten dan is het dit.


Dat maakt het tot een echte EO-programma. Bijvoorbeeld geheel vergelijkbaar met het vroegere programma 'Niets meer te verliezen' van de te vroeg overleden EO-coryfee Dirk-Jan Bijker. De EO heeft een patent op de dood en zieligheid.

Voor wie het nog niet kent, in het programma gaat EO-presentatrice Marion Lutke op bezoek bij mensen - uiteraard allemaal gelovigen - die een dierbare hebben verloren en maakt samen met hen een herinneringsfilm. Een 'gouden formule' voor intense treurigheid. Wim Boevink vatte het eerder in Trouw aldus samen: 'Dus eerst zie je vader en moeder wenend vertellen over de dood van hun kind en tegelijkertijd zie je hoe ze wenend naar hun eigen wenen kijken. En daar zat ik dan weer wenend naar te kijken, het werd een soort driemensionaal wenen dus, en ik dankte de Heer.'
'Ik mis je' is met 600.000 kijkers per aflevering een van de meest bekeken programma’s van de EO.

Inmiddels kunnen we 'Ik mis je' ook in boekvorm tot ons nemen. Voor het boek zijn tien afleveringen gekozen. Er is zowel geput uit de uitzendingen, als uit de vele interviews die daaraan vooraf zijn gegaan. Het boek wordt aangevuld met een verwijzing naar internetsites en een literatuurlijst.

En er is meer, want de EO heeft zelfs een hele themasite 'rouwverwerking' op internet gezet, met achtergrondartikelen, advies en ervaringsverhalen over rouwverwerken.

'Ik mis je', elke dinsdagavond op de EO, ned. 1, 23.04 uur.

Terug naar archief...