DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-02-2006
EEN MILIEUBEWUSTE EIKEL

Een urn in de vorm van een eikel. Tja, wat wil je daarmee uitstralen? Of wat wil je daar als nabestaande mee zeggen over je geliefde overledene? Dat hij/zij een eikel was? Welnee. Volgens het bedrijf dat ze levert, Seker BV, niets anders dan dat je je bewust bent van het milieu.


Het is namelijk een 100% milieuvriendelijke en 100% biologisch afbreekbare urn, vervaardigd van een cellulose vezel en is geschikt voor het begraven van de as in de aarde of deze toe te vertrouwen aan de zee. Natuurlijk kun je de urn ook huis een plekje te geven. De urn wordt dan gesloten met plantaardige lijm in de dekselrand.

Seker B.V. is nog maar kort actief in de uitvaartbranche, sinds 1 september 2005, en wil zich profileren als een bedrijf dat aan het milieu denkt. Het bedrijf biedt alternatieven voor de gebruikelijke uitvaartmogelijkheden. Het wil mensen aanzetten tot nadenken over zowel hun impact op het milieu als hun symbolische draagwijdte.

Want, zo schrijft het bedrijf op de eigen website: 'De keuze voor een uitvaart berust op veel meer dan alleen een filosofische of geloofsovertuiging. Het roept nog meer vragen op, wat laten we achter, welke wereld, welke herinneringen, welke symbolische erfenis...'

Seker levert behalve urnen ook diverse uitvaartkisten en uitvaartaccessoires, allemaal even milieuvriendelijk.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


W.Woestenburg schreef op 20-3-2006:
Ja, maar beste Speck, die plek je dan weer nergens?!


Speck schreef op 20-2-2006:
Een eikel in de vorm van een urn, dat heeft pas nieuwswaarde!


Wim Woestenburg schreef op 20-2-2006:
Niets nieuws, milieubewuste eikels.