DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-02-2006
HIER RUSTEN BRIAN, JIM, JIMI EN ELVIS

Een 'who is who' van dode popartiesten. Dat is Stairway to Heaven: The Final Resting Places of Rock's Legends. Niet alleen de (over)bekende doden zijn er in te vinden, maar ook de minder bekende. Jammer dat sommige rockmuzikanten zich laten cremeren. Het zou verboden moeten zijn.


Natuurlijk staan Brian Jones, Jimi Hendrix, Jim Morrison en Elvis Presley er in. Maar ook Berry Oakley en Duanne Allman (van de Allman Brothers Band), Bon Scott (AC/DC) Shannon Hoon (Blind Melon), Hank Williams, Johnny Cash en zijn vrouw June Carter, de punker Johnny Thunders. En nog veel meer.

Een enthousiaste reactie op amazon.com:
Ben je ooit naar een concert van je favoriete artiest gegaan om er enigszins van slag van terug te komen omdat ze nu juist die paar favoriete nummers van jou niet hebben gespeeld? Ik had verwacht dat iets dergelijks mij zou overkomen toen ik dit boek kocht, dat de graven van die en die artiest nu net zouden ontbreken. Wat heb ik dat verkeerd gedacht! Het boek is als een who's who van doden in de muziekwereld en heeft geen voorkeur voor één bepaald muziekgenre. Het bevat zo goed als elke dode artiest van elk muziekgenre.

Er staan circa 100 foto's van graven van popmuzikanten in. Tevens wordt het verhaal achter hun dood verteld. Als iemand ontbreekt is hij of zij waarschijnlijk gecremeerd.

Stairway to Heaven: The Final Resting Places of Rock's Legends verscheen bij Wenner Books. Bij Amazon.com kost het boek $12.89 (excl. verzendkosten.)

Terug naar archief...