DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 25-10-2001
DIRK VAN VUURE JR., DIRECTEUR INTERNATIONAAL ROUWVERVOERBEDRIJF

Ver weg en toch dichtbij

De vader, grootvader én overgrootvader van Dirk van Vuure waren al actief in de uitvaartbranche, als uitvaartondernemers. Dirk van Vuure, de vierde generatie, houdt zich bezig met het vervoer van overledenen, van en naar het buitenland. (Bijvoorbeeld: Nederlanders die op vakantie overlijden en terug naar huis worden vervoerd, Nederlandse Marokkanen die graag in het geboorteland begraven worden.) Hij is directeur van het internationale rouwvervoerbedrijf Van der Heden I.R.U. Voor hem zijn deze weken de 7 vragen.


Naam: Dirk van Vuure jr.
Leeftijd: 32
Beroep: directeur internationaal rouwvervoerbedrijf

1. Hoe bent u in de uitvaartbranche terechtgekomen?
Ik ben de vierde generatie binnen ons familiebedrijf Van Vuure uitvaartverzorging, dat inmiddels meer dan honderd jaar bestaat. Naast mijn studie had ik een publiciteitsbureau dat veel op het gebied van de autosport deed. Op een gegeven moment was ik daar een beetje op uitgekeken en tegelijkertijd waren wij op de zaak bezig met de overname van Van der Heden. Waar mij gevraagd werd vanuit mijn studieachtergrond (bedrijfseconomie) naar te kijken. Van het een kwam het ander.

2. Wat zijn de mooie kanten van uw beroep?
Het internationale aspect trekt mij zeer aan, zo was ik vandaag aan de telefoon met Mauritius, Spanje en Nicaragua, kortom je telefoneert de hele wereld over. Daarnaast ben ik een regelaar en wat dat betreft kan ik bij ons bedrijf goed aan de bak. Tevens ben je een helpende hand in de moeilijke tijd rond een overlijden die families meemaken.

3. Als uw zoon of dochter laat weten de uitvaartwereld in te willen, wat zegt u dan?
Het is helemaal aan hen, ik heb daar geen problemen mee al, geldt natuurlijk wel dat ze zich moeten bewijzen, net zoals dat ergens anders is.

4. Wat zou u zijn geworden als u niet in dit vak terecht was gekomen?
Dan had ik mijn publiciteitsbureau nog.

5. Wat is uw mooiste ervaring?
Ik heb niet één ervaring. Het is meer het gevoel dat je hebt bij een piëteitsvol, goed en snel geregeld vervoer of dat je hebt als het om een bijzonder moeilijk vervoer gaat.

6. Wat hoopt u nooit meer mee te maken?
Een vervoer dat niet vlot, met name door oorzaken buiten je bereik. Niets is zo frustrerend als dat het niet loopt zoals je het had uitgedacht. Bovendien is het een teleurstelling voor de familie.

7. De dood betekent voor mij…
Iets wat ver weg is en toch dichtbij.
Terug naar archief...