DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 04-02-2006
WEBSITE VOOR JONGEREN IN ROUW

Vier jongeren hebben de site Jongeren in Rouw opgezet. Het blijkt dat bij jongeren de drempel hoger ligt dan bij volwassenen als het om het vragen om hulp gaat. Op de site kunnen ze hun verhaal anoniem kwijt.


De jongeren, Wendy Kerkhof, Angelique Koops, Lianne Hiemstra en Chris Barlage, hebben alle vier te maken gehad met het verlies van een ouder en hadden zich tot Humanitas gericht, tot de groep 'Steun bij Rouw' in Flevoland. Zij gaven echter al snel aan dat zij aan meer behoefte hadden, dan alleen aan een praatgroep. Met steun van Humantias hebben zij het project Jongeren in Rouw opgezet.

Er is vooral gekeken naar welke behoeften jongeren in Almere en Zeewolde hebben bij het rouwproces. Centraal staat de behoefte dat jongeren hun verhaal anoniem kwijt kunnen. Bij jongeren blijkt de drempel hoger te liggen dan bij volwassenen als het om het vragen om hulp gaat.

De jongeren die het project hebben opgezet en begeleiden houden zich vooral bezig met het voorzien van de website met informatie en adverteren met het bestaan van het project.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Wendy Kerkhpf schreef op 8-7-2007:
25 september organiseert Jongeren in Rouw een avond voor alle belangstellenden die meer te weten willen komen over dit project en over onze belevenissen in Afrika wat betreft rouwverwerking bij jongeren daar.

3 november orgeniseren wij een lotgenotendag voor jongeren (en iets oudere jongeren tot ong 35 jaar).

Ook zijn wij bezig met het samenstellen van een gedichtenbundel. Wilt u gedichten insturen; wendy.kerkhof@hva.nl