DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-01-2006
WAT EEN GRAP: LEVEND BEGRAVEN

Mensen moeten tegenwoordig toch wat doen om hun kick te krijgen. Levend begraven worden bijvoorbeeld. Voor slechts 75 euro word je voor een uur onder de grond gestopt.


Met de garantie dat je het overleeft. Fun bury heet dat. Bedacht door entertainer Eddie Daams alias Jumping Eddie uit het Drentse Eexterveenschekanaal.

Eddie Daams is nu al zelf aan het oefenen. In de zomer moet alles gereed zijn om anderen onder de grond te helpen. De bedoeling is dat de thrillseeker in een kist plaatsneemt die in een kuil van 1,50 meter diep wordt geplaatst. De kuil bevindt zich in Daams’ achtertuin. Op de kuil komt een betonblok van 3500 kilo. Vanuit de kist loopt een verbinding naar een computer. Er is zuurstof aanwezig en als iemand een paniekaanval krijgt moet hij of zij in de kist op een knop drukken zodat het betonblok naar boven wordt gehesen. Volgens Daams kan er niets gebeuren. Maar wie in de kist en kuil stapt, moet wel zijn handtekening zetten onder een papier waarop staat dat niemand aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schade. Belangstellenden of familieleden kunnen, op een terras, via een camera alle verrichtingen onder de grond volgen.

Mensen die belangstelling hebben kunnen zich nu al opgeven. Kijk op: www.jumpingeddie.nl

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Ria schreef op 8-10-2006:
W. Woestenburg, de zoon of de vader? (gezien 2 verschillende reacties op deze site.
Heb niets met de dood van doen, heb er ook niets mee want je kunt, hoe het ook gebeurt, maar een keer doodgaan maar ik vind de dood absoluut een intrigeend fenomeen. Om die reden zal het meer mensen aantrekken, ook diegenen die er wat meer grenzeloos mee om willen gaan.
Met jou of je vaders ervaring kan ik me voorste4llen dat het afschuw oproept en de gedachte dat mensen niet weten waar ze mee bezig zijn. Dat weten ze dus ook niet.
Met jullie ervaring zul je zeker geen behoefte hebben aan dit soort biZare " spelletjes" . Maar het zal zo zijn als met roken; iedereen weet dat je er longkanker van kunt krijgen, met 95% kans dat je daaraan doodgaat, maar zolang het niet heel dichtbij komt en je er niet over nadenkt blijf je lekker paffen, zoals velen nog steeds doen of er zelfs nog mee beginnen.
We zullen altijd " redenen" houden ons hoofd te schudden over de beweegredenen van anderen om sommige dingen te doen of te laten. That' s life!W.Woestenburg schreef op 12-2-2006:
Ja, Anonymus, deze persoon was levend begraven!


Margreet schreef op 2-2-2006:
Als ik me voorstel dat ik in een kist lig onder de grond voel ik paniek omhoog stijgen. Kijk, dood vind ik dat al eng. In de oven vind ik ook heel eng. In mijn werk begraaf en verbrand ik overledenen, maar zelf moet ik er niet aan denken. Dus niet eerder dan strikt noodzakelijk!


anonymous schreef op 30-1-2006:
w woestenburg,,

betekend dat dat de 'dode'nog leefde en probeerde eruit te komen??

iel,,
dat moet wel vreselijk zijn om te zien,

verder,, ik vind het niet normaal om iemand levend te begraven!!

xxx


W.Woestenburg schreef op 29-1-2006:
Ziek, als je bedenkt toen ik 25 jaar geleden een graf ruimde, de nagels in de binnenkant van het deksel zag zitten! Wil je een bijna doodervaring, kom langs!


ikke schreef op 21-1-2006:
ik vind dit schandalig willen die zottekes gwn dood of doen die alsof