DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-01-2006
WAT EEN GRAP: LEVEND BEGRAVEN

Mensen moeten tegenwoordig toch wat doen om hun kick te krijgen. Levend begraven worden bijvoorbeeld. Voor slechts 75 euro word je voor een uur onder de grond gestopt.


Met de garantie dat je het overleeft. Fun bury heet dat. Bedacht door entertainer Eddie Daams alias Jumping Eddie uit het Drentse Eexterveenschekanaal.

Eddie Daams is nu al zelf aan het oefenen. In de zomer moet alles gereed zijn om anderen onder de grond te helpen. De bedoeling is dat de thrillseeker in een kist plaatsneemt die in een kuil van 1,50 meter diep wordt geplaatst. De kuil bevindt zich in Daams’ achtertuin. Op de kuil komt een betonblok van 3500 kilo. Vanuit de kist loopt een verbinding naar een computer. Er is zuurstof aanwezig en als iemand een paniekaanval krijgt moet hij of zij in de kist op een knop drukken zodat het betonblok naar boven wordt gehesen. Volgens Daams kan er niets gebeuren. Maar wie in de kist en kuil stapt, moet wel zijn handtekening zetten onder een papier waarop staat dat niemand aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schade. Belangstellenden of familieleden kunnen, op een terras, via een camera alle verrichtingen onder de grond volgen.

Mensen die belangstelling hebben kunnen zich nu al opgeven. Kijk op: www.jumpingeddie.nl

Terug naar archief...