DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-12-2005
ROBBIE WILLIAMS EN LICHTJES

De kerstconcerten in crematoria en uitvaartcentra komen er weer aan! En voor de echte 'liefhebber': op 24 december, kerstavond, organiseert begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam weer een Lichtjesnacht.


Op maandag 19 december vindt in Yarden Crematorium Daelwijck aan de Floridadreef 7 in Utrecht het traditionele kerstconcert plaats. De avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur en bestaat uit een combinatie van muziek en een lichtjesceremonie. Doel: samen de doden herdenken in de ‘donkere dagen’ van het jaar.

Popkoor ‘Puur Zang enzo’ zingt vijfstemmig gevoelige nummers over liefde, verlies en kerst. Zoals Oud verdriet, Angels (Robbie Williams), New Year’s Day, Who wants to live forever (Queen) en Let the sunshine in. Pastor Rob Lijesen leest bij de lichtjesceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden naar voren komen om een kaarsje op te steken voor hun dierbare. Daarna volgt een woord van troost en tot slot een kerstboodschap. Nabestaanden zijn uitgenodigd de naam van hun dierbaren door te geven voor de ceremonie.

De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 030 261 0244. Op ditzelfde nummer kan men de naam van een overledene voor de ceremonie doorgeven.

Hetzelfde programma vindt plaats op dinsdag 20 december in het Yarden Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid), ook tussen 20.00 tot 21.45 uur. Ook hier is de toegang vrij en is reserveren noodzakelijk: telefoon 010 480 3344.

Begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam organiseert op kerstavond voor het vierde jaar een Lichtjesnacht. Familieleden, vrienden en belangstellenden kunnen brandende kaarsjes en kerststukjes op de graven plaatsen als ode aan hun dierbaren. Tevens zijn alle hoofdpaden tussen 17.00 uur en 20.00 uur verlicht met fakkels.

In de aula van Zorgvlied zal kerstmuziek klinken en buiten de aula zijn kerststukjes en graflichtjes te koop. Bezoekers kunnen vervolgens in het sfeervolle licht van de brandende kaarsen en kaarsjes hun weg vinden naar de verschillende graven. Ook wie geen tastbare grafplek heeft, kan desgewenst een kaars branden bij het Vader- of het Moedermonument. De begraafplaats is geopend tot 20.00 uur.

Terug naar archief...