DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-12-2005
OPMERKELIJKE JAAROVERZICHTEN

De site condoleance.nl laat per persbericht weten de hele maand december 'opmerkelijke en informatieve overzichten van de meest spraakmakende sterfgevallen van publieke personen in het jaar 2005' te brengen.


Ook het aantal betuigingen van medeleven tot dit moment kan hier worden teruggevonden. Dit initiatief is aangevuld met een overzicht van bijzondere condoleanceregisters die sinds de oprichting van condoleance.nl - november 2000 - zijn aangelegd en bezocht.

Alsof men zelf bang is dat dit niet als kies zal worden ervaren meldt het persbericht dat 'tot het presenteren van genoemde overzichten is besloten vanwege de toenemende vraag hiernaar van media en particulieren. De behoefte om nog eens te kunnen terugblikken, blijkt in deze jachtige tijd alom aanwezig. En dan natuurlijk vooral in de maand december.'

Condoleance.nl is er van overtuigd aan 'een latente behoefte' te voldoen, namelijk de behoefte aan 'publieke betuigingen van medeleven en rouw op een eigentijdse en aansprekende wijze'. Men noemt het in dit verband tekenend dat het condoleanceregister van de onlangs overleden voetballer Di Tomasso al door zo'n 200.000 personen is bezocht en door een kleine 50.000 mensen van persoonlijke teksten voorzien.

Condoleance.nl is opgericht in november 2000, enkele maanden voor de fatale cafebrand in Volendam. Die gebeurtenis leidde tot het eerste grootschalige en publieke rouwbeklag op internet.

Terug naar archief...