DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-11-2005
DENKT OOK U AAN 'ALLE LEVEN Ná DE DOOD'?

Het lijkt alsof er een schrijffout in het bericht is geslopen: 'Gaarne nodigen wij U uit voor een bezoek aan onze website op www.dooskist.com.' Maar dan blijkt het een 'leuke' en zeer verwarrende woordspeling te zijn. Want het is geen kist, maar een doos. Een dooskist dus. Begrijpt u wel?


We hadden er eigenlijk al net over geschreven: Niets nieuws onder de zon. Blijkt er nóg een kartonnen doodskist onlangs op de markt te zijn gebracht: 'DE DOOSKIST® dé milieuvriendelijke doodskist, voor wie óók denkt aan 'alle leven ná de dood''.

De kist is uiterst eenvoudig maar heeft wel dezelfde taps toelopende vorm en maatvoering als de traditionele doodskist. Hij is gemaakt van gerecycled papier dat op natuurlijke wijze met zuurstof is gebleekt en heeft een eveneens van gerecycled papier vervaardigde deksel. De voor de golfkarton-fabricage ingezette lijmsoort is natief zetmeel, een product dat in de natuur voorkomt. Aan de dooskist zijn bewust geen handgrepen of knoppen geplaatst om het gebruik van minder milieuvriendelijke materialen dat dan gebruikt zou moeten worden, te voorkomen. De dooskist kan getild worden met 2 U-vormige beugels.

Oordeel zelf of u zich iets wilt aantrekken van al het leven
na uw dood. Kijk op http://www.dooskist.com.

Terug naar archief...