DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-01-2006
ROUW OP JE DAK IN EDE

Plotseling is je vader dood of maakt je vriendin het uit. Dat komt 'rouw' op je dak. Donderdag 9 februari wordt de jongerenvoorstelling 'Rouw op je dak' gespeeld in Crematorium Slingerbos in Ede. Het stuk sluit aan op de belevingswereld van jongeren en doorbreekt de ongeschreven regel dat je niet over verlies praat.


De voorstelling wordt gespeeld door TRAXX en gaat over twee jongens die te maken krijgen met verlies. De jonge acteurs spelen in het publiek en brengen het thema 'rouw
en verlies' dichterbij jongeren. Het stuk duurt één uur, waarna de acteurs in gesprek gaan met het publiek.

TRAXX reist met deze voorstelling langs diverse crematoria en uitvaartcentra en diverse scholen in het land. De toegang is gratis, maar reserveren noodzakelijk.

De voorstelling wordt ook gespeeld voor docenten voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Zij kunnen 'Rouw op je dak' vervolgens boeken voor hun leerlingen. Docenten weten vaak geen raad met het omgaan met verlies bij leerlingen. Dit
theaterstuk biedt een opening om het onderwerp bespreekbaar te maken. Tevens biedt TRAXX lesmateriaal op de verschillende niveaus om er in de klas verder op in te gaan.

De voorstelling op donderdag 9 februari begint om 19.30 uur. Adres: Crematorium Ede, Slingerboslaan 15, Ede. Reserveren
via het crematorium, telefoon 0318 61 0953.

Terug naar archief...