DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 06-10-2005
POST VOOR OVERLEDENEN KAN BEZORGD WORDEN

'Ik heb hier een brief voor m'n moeder / Die hoog in de hemel is / Deze brief bind ik vast aan m'n vlieger / Tot zij hem ontvangt, zij die ik mis', zong Andrť Hazes in het lied De vlieger. Dat hoeft nu niet meer, je brief aan je dode moeder aan een vlieger vastbinden. Natuurbegraafplaats Bergerbos biedt uitkomst.


Het is op zich niet uitzonderlijk, dat mensen na de dood van hun vader, moeder of andere dierbare de behoefte voelen de overledene nog iets te willen vertellen. Wat doe je dan? Je schrijft een brief. En die brief bewaar je, want wat moet je er anders mee? Op het graf leggen, of ritueel verbranden?

Natuurbegraafplaats Bergerbos in St. OdiliŽnberg bedacht iets anders. Sinds kort kunnen deze brieven gewoon gepost worden. Bestemming: Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7, 6077 NK St. OdiliŽnberg.

Naast de ingang van de natuurbegraafplaats staat een totaal gesloten gebouwtje waarin enkel sleuven zijn aangebracht. Daarin wordt deze overledenenpost gedaan. Niemand kan erbij, niemand zal het lezen. Na verloop van tijd zal de post, verteerd en aangevreten door muizen, opgaan in de natuur.

Er is ook een elektronische variant: www.brievenaanoverledenen.nl.

Terug naar archief...