DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-09-2005
MEER GELD VOOR EN KENNIS OVER PALLIATIEVE ZORG

Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid stelt vanaf 2006 tot 2009 2,5 miljoen euro extra beschikbaar voor zorg aan terminale patiŽnten. Dat zegde ze vorige week toe in de Tweede Kamer.


Het geld kan o.a. worden besteed aan onderzoek en aan de verbetering van de coŲrdinatie van de terminale zorg. Bovendien wil Ross dat de indicatiestelling voor een patiŽnt permanent geldig blijft. Nu moet een patiŽnt na drie maanden opnieuw toestemming vragen voor een langer verblijf. Ross noemt dat 'afschuwelijk belastend'.

Verder maakt het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen bekend dat per 1 oktober de eerste Nederlandse hoogleraar palliatieve zorg wordt aangesteld. Het gaat om de voorheen in Genk (BelgiŽ) werkende anesthesioloog Kris Vissers. De universiteit heeft er ruim drie jaar over gedaan de juiste persoon te vinden voor dit hoogleraarschap.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.