DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-09-2005
TYPISCH ANDRé

Vandag is het een jaar geleden dat 'de meest Hollandse zanger uit de vaderlandse geschiedenis' (zo bleek uit het onderzoek Nationale Trots dat Readers Digest onlangs liet houden) is overleden. Een deel van de as van André Hazes zal vanavond om 22.00 uur bij Hoek van Holland boven zee worden afgestoken. Te zien bij de Tros op tv 2.


De rest van de as is aangebracht op het lichaam van zijn weduwe Rachel en zijn twee kinderen Roxy en Dreetje. Alle drie hebben ze een tatoeage laten aanbrengen, door Henk Schiffmacher, gemaakt van inkt vermengd met as van André. "André leeft in ons, dat voelt heel goed," aldus Rachel. "Ik kan hem straks in de hemel onder ogen komen."

Vanavond vindt er tevens een herdenkingsconcert plaats in Ahoy, vanochtend werd een standbeeld van Hazes onthuld in zijn geboortbuurt de Amsterdamse Pijp en vanaf vandaag ligt Rachels boek 'Typisch André' in de winkel. In dit boek onthult Rachel een 'tragisch geheim' dat André jaren heeft verzwegen: André is als kind misbruikt. Rachel vertelde aan de Telegraaf: "Ook ik, als vrouw die zielsveel van hem hield, begreep hem soms niet. Waarom hij zoveel dronk, waarom hij zo afwerend was. Ik had hem alles voorgelegd. Of er een andere vrouw was, of het aan de kinderen lag, zelfs of hij misschien homoseksueel was. En toen kwam dat andere tragische geheim eruit. Waarover hij jaren had gezwegen." Wie meer wil weten moet 'Typisch André' aanschaffen.

Terug naar archief...