DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-09-2005
BEGRAAFPLAATS ALS THEATERPODIUM

Vanavond vindt de eerste voorstelling plaats van 'In Memoriam', een productie voor een groot publiek (12+) over jong gestorven kinderen. De voorstelling wordt gespeeld op het monumentale kerkhof aan de Tongerseweg in Maastricht, rond de engelengraven.


Volgens de oude katholieke traditie worden kinderen die voor hun achtste jaar overlijden meteen een engeltje en gaan rechtstreeks naar de hemel. Hun graven worden engelengraven genoemd. Deze engelengraven vormden de inspiratie voor de voorstelling 'In Memoriam' van de Belgische schrijfster en theatermaakster Hanneke Paauwe.

'In Memoriam' gaat over de donkere kanten, maar ook de troost na het verlies van een jong gestorven kind. Het is een voorstelling over tragiek en troost. Het gaat over een vader, moeder en een tweeling, van wie er één sterft. De drie overgeblevenen gezinsleden worstelen ieder op hun eigen en hele verschillende manier met het verdriet. De moeder doet of het niet gebeurd is, ontkent voor zichzelf dat haar zoontje dood is.

De Algemene Begraafplaats is te vinden aan de Tongerseweg 292 in Maastricht. Voorstellingen worden gespeeld op vrijdag
16, zaterdag 17 en dinsdag 20 t/m zaterdag 24 september van 20.15 tot 21.30 uur. cAanvang: 20.00 uur. Entree: € 6,-. Kaartverkoop via de UITbalie, tel. (043) 350 55 55.

Terug naar archief...