DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-09-2005
EEN EENZAME UITVAART VOOR EEN ONRUSTIGE REISGENOOT

'Hij is aangevlogen, vervoerd, hij wil nu / met rust gelaten. Hij wil het allang zó, dat / wij vreemden ervan bij elkaar zijn.'

Uit: Blues voor James Patrick Mann (*23-12-'58, + 26-08-'05)


Afgelopen woensdag is wederom een 'eenzame uitvaart' in Amsterdam opgeluisterd door een dichter uit de poule des doods. De dichter van dienst: Tonnus Oosterhoff. De overledene: de Ier James Patrick Mann.

Frank Starik, de organisator van de poule des doods schrijft op zijn website: 'James Patrick Mann had de Ierse nationaliteit. Hij werd geboren in San Fransisco op 23 december 1958. Hij werd door de politie gevonden op 27 augustus 2005 in een pand aan de Danzigerbocht, op nummer 73. Op het betreffende adres staat niemand ingeschreven. Aangenomen wordt, dat hij het pand op illegale wijze bewoonde. Waarschijnlijk overleed hij daags tevoren.'

Op woensdag 2 november, allerzielen, presenteert Starik zijn boek ’De eenzame uitvaart’. Hierin zijn de ervaringen en gedichten van Starik en de Poule des Doods opgenomen. Het boek gaat 16,90 euro kosten, inclusief een cd met een selectie uit de voorgedragen gedichten.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Froukje Klickermann schreef op 2-8-2007:
Het is jammer als iemand
zichzelf niet waardeert.
Ik geloof wel dat het een
bijzondere man was.


kerkhof-buuts schreef op 16-9-2005:
ben benieuwd wat ik op deze side kan vinden. zelf verzamel ik bidprentjes omdat er van een gewoon mens zo weing word bewaard en ik niet wil dat ze vergeten worden. heb zo al 800.000 namen van de vergetelheid kunnen redden,zodat ze niet vergeten worden.
kijk maar eens op www.seniorweb.nl/gen/bidprentje