DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 22-08-2005
WEDUWE ZOEKT WEDUWNAAR

Monica Zeegers, uitvaartondernemer in Gelderland, breidt haar dienstenpakket uit: ze is een datingbureau begonnen voor weduwen en weduwnaars. Bij de inschrijving moet behalve een geldig legitimatiebewijs ook een kopie van de akte van overlijden van de partner worden overlegd.


'Want weduwen en weduwnaars hebben een andere achtergrond, een andere problematiek en mogelijk daardoor ook andere verwachtingen van een nieuwe relatie dan mensen die door een echtscheiding alleen zijn komen te staan,' zo staat op haar site te lezen.

'Gescheiden mensen zijn vaak teleurgesteld in hun partner en zullen geen aandenken in huis willen hebben', zo kunnen wij verder lezen. 'Terwijl dat voor weduwen of weduwnaars heel anders ligt. Zij blijven van hun overleden partner houden en koesteren hun herinneringen. In een nieuwe relatie vereist dit veel wederzijds begrip en ruimte om samen een nieuw evenwicht te kunnen creŽren.'

Om geheel in de terminologie van de uitvaartverzekeringen te blijven, biedt Monica Zeegers datingbureau 'Actie en reactie' diverse pakketten. Een basispakket voor 235 euro biedt 6 bijeenkomsten met een thema. Wie een pluspakket neemt, krijgt ook individuele begeleiding, kosten 1750 euro. En wie beide pakketten samenvoegt heeft een totaalpakket voor 'slechts' 1850 euro.

De begeleiding is in handen van Monica Zeegers zelf. Ze legt uit: 'Wat ik nog miste was begeleiding na een periode van rouw op weg naar een nieuw en ander leven. In de loop der jaren heb ik inmiddels heel wat weduwen en weduwnaars leren kennen. Aangezien in het uitvaartbedrijf voldoende mensen werkzaam zijn die mijn taak goed kunnen overnemen, kan ik mij toeleggen op een voor mij logische ontwikkeling: relatiebemiddeling tussen weduwen en weduwnaars.'

Inmiddels hebben er een aantal informatieve bijeenkomsten plaatsgevonden. Volgende bijeenkomsten zijn in Zwolle, Leeuwarden, Bergen op Zoom en Eindhoven.
Voor meer informatie: http://www.actieenreactie.nl.

Terug naar archief...