DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-08-2005
HORRORFILM BIJ BEGRAAFPLAATS

Wie vrijdagavond 19 augustus de Sail-massa's wil ontlopen kan terecht in Amsterdam-west, aan de Spaarndammerdijk. Daar wordt de Amerikaanse horrorfilm Scream vertoond. Naast begraafplaats Sint Barbara. Op 4 september wordt Nattevagten vertoond, die film speelt in een mortuarium.


Het initiatief is van filmhuis Cavia. Cavia viert deze zomer haar +/- 21-jarig bestaan met een zomercyclus van 3 openluchtvoorstellingen.

Scream dateert uit 1996 en is een film van Wes Craven, een
van de populairste horrorfilmmakers van de wereld. In Scream wordt een groep tieners geconfronteerd met een seriemoordenaar die bij zijn moorden van allerlei bloederige trucs uit horrorfilms gebruik maakt.

De film wordt na zonsondergang gestart, om circa 22.00 uur.
Locatie: Spaarndammerdijk 319, bij buurtboerderij en begraafplaats Sint Barbara.

Ook eng: op zondag 4 september wordt de Deense thriller Nattevagten (Nightwatch) van Ole Bornedal vertoond. Locatie: Westergasterras, Klönneplein 3, tegenover de gashouder in het Westerpark.

Het verhaal van Nattevagten: De jonge student Martin neemt een bijbaantje als nachtwaker in een mortuarium. Hij voelt zich in deze omgeving van lijken en bizarre verhalen van de doktoren en verplegers toch niet helemaal op zijn gemak. Dan komen ook de twijfels in zijn leven.
Is zijn beste vriend Jens nog te vertrouwen en wat heeft hij te maken met de serie van moorden en prostituees in de stad? Is hij paranoia aan het worden of probeert iemand hem de stuipen op het lijf te jagen.

Terug naar archief...