DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-08-2005
EEN POLSBANDJE DAT WL ZINNIG IS

Wie als een rechtschapen, tolerant en goedwillend mens door het leven wil gaan heeft geen plekje pols meer over. Die draagt polsbandjes in alle kleuren. Een gele als symbool van de strijd tegen kanker, een oranje voor meer tolerantie en respect, een rode tegen geweld, een zwart-witte tegen racisme, een roze voor borstkanker (of was die bedoeld om homo's een hart onder de riem te steken nu de intolerantie tegen hen toeneemt?), een blauwe voor de tsunamislachtoffers en een witte tegen de armoede.


En dan is er ook nog een groene Single polsband, maar die heeft niets te maken met medemenselijkheid. Die is bedoeld voor 'de drukke, moderne en vrolijke single die zonder meer openstaat voor een liefdevol maatje, een spannende date of gewoon leuke nieuwe vriendschappen.'

Van al die andere polsbandjes kun je je afvragen of we daar met zijn allen zoveel beter van worden. Maak geld over aan de Tsunami-slachtoffers i.p.v. met zo'n lelijk blauw bandje om te lopen. Nodig eens een homo of een moslim uit. Geef geld aan de armen.

En toch kan een polsbandje heel goed werken. Als er maar een goed idee achter zit. Zoals de rouwbandjes van In de Wolken, bureau voor advisering en opleiding in het omgaan met verlies. In de Wolken introduceert het beste nieuwe polsbandje sinds lange tijd. De rouwbandjes zijn speciaal bedoeld voor kinderen die in rouw zijn. Omdat rouwende kinderen en jongeren vaak over het hoofd worden gezien. Aan de buitenkant kun je niet zien dat ze verdrietig zijn en waarom. In de Wolken noemt het een hedendaagse variant op rouwkleding, passend bij kinderen en jongeren.

Op het zwarte polsbandje staat 'Ik rouw om jou'. Het geeft jongeren de gelegenheid om te laten zien dat ze rouwen om iemand die hen dierbaar is. Het voordeel is dat ze er zelf niet over hoeven te beginnen. Mensen zien dat ze het zwarte posbandje dragen en vragen waar dat bandje voor staat. Zo komt het onderwerp makkelijker ter sprake. En het voorkomt dat mensen onhandige dingen zeggen omdat ze niet in de gaten hebben wat er met de jongere aan de hand is. Bovendien kunnen deze zelf kiezen of ze het polsbandje willen dragen of niet.

Het witte polsbandje bevat de tekst 'Ik zal je nooit vergeten'. Dat is bedoeld voor de periode dat je niet meer midden in de rouw zit, maar nog wel vaak in gedachten bij de overleden bent. Het witte bandje is dus meer een herinneringsbandje.

De bandjes zijn er in kinder- en volwassen maten. Ze zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar: info@in-de-wolken.nl. Ze kosten 1,50 per stuk exclusief verzend-en administratiekosten. Van de opbrengst gaat 25% naar onderzoek naar rouw bij zeer jonge kinderen.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Jantje schreef op 15-11-2007:
Kun je je moeder niet vinden of zo'n bandje ?


a pelkmans schreef op 21-9-2005:
ik vind de bandjes geweldig als ze maar voor een goed doel zijn


Kim schreef op 13-8-2005:
ik vind het super zinnig die bandjes. want er zijn heel veel mensen in de omgeving van mij overleden. daarom vind ik ze heel zinnig.

groetjes
-xxx-
kim


lindsay schreef op 12-8-2005:
ik vind het wel wat hebben.
ik zou er zelf ook mee lopen, al zou ik echter niet letten op andere om te zien of ze rouwen.
maar ik vind het wel oke.

groetjes


rowena schreef op 12-8-2005:
ik wil er ook een want ik ben mijn moeder kwijt alleen ik kan ze niet vinden en ik vind ze heel goed!!!!!!!!!!!!!!!!!