DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-07-2005
OOK HANDSFREE BELLEN IN EEN AUTO IS LEVENSGEVAARLIJK

Het National Institute of Advanced Industrial Science and Technology in Tokio heeft ontdekt wat de ware reden is waarom auto's en mobiele telefoons niet samengaan.


Ook al heb je als chauffeur de handen vrij, bellen leidt meer af dan praten met een medepassagier. Reden: Het signaal dat wordt opgevangen in een bewegende auto verandert constant van sterkte. De telefoon moet overschakelen van de ene zendmast naar de andere. De geluidskwaliteit zakt daardoor even terug, waardoor de hersenen van degene die luistert harder moeten werken om te bergijpen wat de ander zegt. Tot nu toe dacht men dat een gesprek met medepassagiers minder afleidend is omdat passagiers stoppen met praten als de chauffeur zich moet concentreren.
Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Reinier van der Sandt schreef op 4-8-2005:
Ik denk dat ze met deze theorie heel erg gelijk hebben, want aan het rijgedrag van veel automobilisten kan ik makkelijk zien dat ze ook tijdens het handsfree bellen niet met hun hoofd bij het verkeer zitten. Meestal worden ze langzamer in hun reacties en kiezen dan de rechterstrook, daar houden ze het overige verkeer op met nog trager rijden en niet netjes op de baan te rijden. En ook als ze willen inhalen kijken ze vaak niet goed uit.