DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 06-07-2005
KIST PAUS POPULAIR BIJ ITALIANEN

Is de Pim Fortuyn-kist in Nederland nooit een enorm groot succes geworden, met het veel eenvoudiger Wojtyla-model zou het in ItaliŽ wel eens veel beter kunnen gaan.


Een Italiaanse doodskistenfabrikant denkt een gat in de markt te hebben gevonden en adverteert in de lokale pers met een nieuw model van cipressenhout, de 'Wojtyla'. De kist is geÔnspireerd op het eenvoudige model waarin paus Johannes Paulus II is begraven. Wojtyla was de achtrenaam van de paus.

De eerste kist werd gemaakt op speciaal verzoek van de familie van een overledene. De dagen daarop stroomden de verzoeken voor deze kist binnen. Bedrijfsleider Amerigo Barbieri van kistenfabrikant Barbieri van Barbieri Fratelli di Primo uit Cesena zegt dat er sinds april honderd exemplaren zijn verkocht. De tekst die de fabriek in de advertentie gebruikt valt echter niet bij iedereen in goede aarde: 'Ons Wojtyla-model vliegt de deur uit.'

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.