DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-06-2005
PLEIDOOI VOOR KEUKENMESSEN MET ROND UITEINDE

Britse medici pleiten in het Engesle vakblad British medical Journal voor een verbod op de verkoop van puntige keukenmessen. De artsen menen dat zo'n verbod kan helpen het aantal doden door steekpartijen drastisch te verminderen.


Volgens deze experts komen veel steekpartijen in een opwelling tot stand, waarbij het eerste wapen dat voorhanden is gegrepen wordt. Vaak is dat een keukenmes. Als keukenmessen een rond uiteinde zouden hebben is een dodelijke afloop veel minder waarschijnlijk.

Andere experts is gevraagd of dit het kokswerk nadeling zal be´nvloeden. Volgens enkele geraadpleegde topkoks is er geen enkele culinaire reden te bedenken waarom messen een scherpe punt zouden moeten hebben.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Arjan schreef op 19-8-2005:
Wat een onzin. Zoals Tom al schreef, kijk waarom mensen het doen en ga daar wat aan doen.

Hebben de geraadpleegde topkoks zekker geen vlees op de menukaart staan. De slager kan een stuk makkelijker uitbenen en afvliezen (het verwijderen van vliezen tussen spiergroepen) met een puntig mes. snijgereedschap is toch gemaakt om het (dierlijke ;) )vlees zo precies mogelijk zo veel mogelijk schade toe te brengen?

P.S. alsof het bijltje waar je karbonades mee maakt (het doorhakken van de ruggengraat van een varken) geen schade kan toebrengen.


tom schreef op 25-6-2005:
waarom geen voorstel indienen om, de al even dodelijke, schroevendraaiers te voorzien van ronde kanten? een keukenmes is een gebruiksvoorwerp, de mens is het dodelijkste!