DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 30-05-2005
SPEELBOEK OVER DE DOOD

Een kleurboek met een verhaal, opdrachten en knutselwerkjes waarbij kinderen spelenderwijs informatie krijgen over de dood. Het initiatief is van stichting Iriza.


Stichting Izira wil kinderen begeleiden bij hun vragen over doodgaan en afscheid nemen en is opgericht door enthousiaste vrijwilligers uit verschillende beroepsgroepen. Iriza betekent in het esperanto: 'het vertonen van de kleuren van de regenboog'.

Stichting Iriza bracht al eerder een cd uit: De Schat van Amadoris waarop vragen over de dood die kinderen kunnen hebben verhalenderwijs beantwoord worden. Nu is het tweede project uitgebracht: het 't Kweetut Boek, een kleur-en knutselboek.

Ouders vinden het vaak moeilijk om kinderen op de juiste manier te vertellen wat er gebeurt als iemand dood gaat en hoe je dan afscheid kunt nemen. Kinderen stellen vragen die beantwoord moeten worden en door de projecten van Stichting Iriza wordt ouders die moeilijke taak deels uit handen genomen. Stichting Iriza streeft ernaar dat ook scholen de verantwoording daarin nemen. Er is een lespakket samengesteld voor basisscholen. Stichting Iriza roept scholen op te reageren indien zij interesse hebben en er voor openstaan leerlingen spelenderwijs vertrouwd te maken met datgene waar ze hoe dan ook mee te maken krijgen.

De cd 'De Schat van Amadoris' (10 euro) en het ít Kweetut Boek (5 euro) kunnen besteld worden via de website van de stichting.

Terug naar archief...