DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-05-2005
HERDENKINGSBIJEENKOMST EN OPEN DAGEN

Zaterdag aanstaande (14 mei) houdt Crematorium Rotterdam voor de zevende keer een algemene herdenkingsbijeenkomst. De boodschap is: verdriet samen delen.


De bijeenkomst wordt geleid door pastor Rob Lijesen van Parochie de Emmäusgangers te Rotterdam. Voor de eerste keer zal tijdens de slotplechtigheid bij het monument op het terrein van het crematorium de namen van overledenen worden opgelezen, waarna de nabestaanden bloemen bij het monument leggen. Namen, van mensen die recent of langer geleden zijn heengegaan, kunnen vooraf worden opgeven bij het crematorium. Crematorium Rotterdam is te vinden aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam-zuid). De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 16.30 uur.

Open dagen:
Op 22 mei houdt Begraafplaats Oud-Rijswijk een open dag. Er wordt om 12.00 en 14.00 uur een audiovisuele presentatie gehouden over symbolen op grafmonumenten. Aansluitend kunnen bezoekers deelnemen aan een wandeling over de begraafplaats, op zoek naar grafsymbolen. Voor kinderen is een speurtocht uitgezet. Ook kan een kijkje worden genomen in de aula en condoleanceruimte. Een open dagen is vooral geschikt om alle vragen over uitgifte van nieuwe graven, grafrechten, onderhoud en renovatie van grafmonumenten of het vinden van bepaalde graven nu eindelijk eens uitgebreid beantwoord te krijgen.
Begraafplaats Oud-Rijswijk is te vinden aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk. De open dag is van 11.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 22 mei houdt ook natuurbegraafplaats Bergerbos een open dag, zoals ieder jaar. Meer bijzonderheden daarover volgen nog.

Terug naar archief...