DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-05-2005
DOODSTIL IS DE MOOISTE

Doodstil is verkozen tot de mooiste plaatsnaam van Nederland. Het Groningse dorpje won het glansrijk van Waterlandkerkje, Muggenbeet en 's-Hertogenbosch.


Doodstil is een klein dorp in de Groningse gemeente Eemsmond.De verkiezing was uitgeschreven door de site www.mooieplaatsnaam.tk. Er waren 7917 stemmers konden kiezen uit vier plaatsnamen die eerder onder andere door lezers van taalnieuwsbrief Taalpost waren aangedragen. 49 procent van de stemmers koos voor Doodstil.

Het Zeeuws-Vlaamse Waterlandkerkje haalde met 34 procent van de stemmen de tweede plaats. Elf procent van de respondenten stemde op het Overijsselse Muggenbeet, de overige zes procent vond de Brabantse hoofdstad 's-Hertogenbosch de mooiste naam hebben.

Een kleinere verkiezing voor de lelijkste plaatsnaam heeft ook plaatsgevonden. Deze ‘eer’ gunden ruim de helft van 345 stemmers aan het Limburgse Roggel. Een soortgelijke verkiezing bestaat voor Vlaanderen. Daar strijden tot zondag 8 mei de plaatsen Sint-Job-in-'t-Goor en Schellebelle nog om de eer.

Terug naar archief...