DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 25-04-2005
BIJZONDERE HAZES-DAGEN

De discussie over buitensporige aandacht voor de dood van André Hazes en de spectaculaire uitvaart van de volkszanger blijft doorgaan op dood.nl. En terecht, want zoals blijkt uit een persconferentie die zijn weduwe Rachel vandaag hield op Schiphol, zal de gekte nog wel even doorgaan.


Rachel Hazes vertrekt vandaag naar Bangkok, waar ze voor de eerste keer het standbeeld zal gaan bekijken dat is gemaakt in de Thaise hoofdstad. Het standbeeld zal waarschijnlijk een plaats krijgen in de Amsterdamse Pijp, de buurt waar Hazes geboren en getogen is. Rachel heeft het bestuur van stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid gevraagd of het beeld in de Albert Cuypstraat mag komen te staan.

PvdA-deelraadslid J. van Amerongen, die de familie begeleidt bij het doorlopen van de procedure om een standbeeld neer te zetten, heeft eerder laten weten verwacht weinig problemen te verwachten. Politiek is er voldoende draagvlak voor een blijvend eerbetoon aan de populaire volkszanger. Als het doorgaat moet de onthulling van het standbeeld plaatsvinden op 23 september, de sterfdag van André Hazes.

Er gebeurt nog meer die dag. Er zal een herdenkingsconcert plaatsvinden in het Rotterdamse Ahoy en de as van André zal per vuurpijl boven de Noordzee de lucht in worden geschoten. Dit laatste geheel volgens de nadrukkelijke wens van Hazes zelf.

Ook zal op 23 september een 6-delige serie rond Rachel Hazes van start gaan en worden uitgezonden bij de Tros. Deze omroep volgt Rachel en haar kinderen vanaf deze week in alle voorbereidingen voor de diverse festiviteiten op Hazes' eerste sterfdag. Waarom werkt Rachel mee aan het programma? Vanwege diverse redenen laat ze in de media weten. Hoofdzakelijk doet ze het voor de kinderen en haarzelf om straks een document van André Hazes te hebben. Maar ook wil ze de fans laten zien dat alles open en eerlijk georganiseerd wordt.

Ook leuk voor de fans:
Op 5 mei wordt André Hazes geëerd tijdens de Amsterdamse bevrijdingsfestivals. Verschillende zangers en zangeressen zingen nummers van de zanger, in hun eigen muziekstijl. 'Hazes: Wereldmuziek!' is op 5 mei te zien op de bevrijdingsfestivals in Amsterdam en Almere. Op het Amsterdamse Museumplein zijn onder meer The Shee, Thé Lau en DJ Roog te bewonderen, naast Hazes-muziek in Afrikaanse en Surinaamse stijl.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


liesbeth schreef op 27-9-2005:
ik heb precies een maand eerder 23 aug 2004 mijn man verloren tewijl op de zelfde dag ons jongste zoontje geboren werd waar hij gelukkig nog bij is geweest en ik ben achter gebleven met mijn twee kleine kanjers nu 4 en 1 jaar oud ,(ik ben zelf 31) en ik kan je vertellen dat je kinderen ,je er door heen terekken!!! en ik vind het heel knap van haar dat ze ook zo sterk is en het zal allemaal wel goed komen denk ik , in dit geval voor ons alllebij !! hou je taai xx


Lorrie schreef op 24-9-2005:
Ik wil hierbij Rachel laten weten dat wat er ook geschreven en gezegd wordt, haar aanpak in dit alles klasse is.
Ze heeft zich toch maar voor alles weten hard te maken en ze kan met recht zeggen:
Ik wil dat "Dré"hierboven trots op me is.
Rachel en de kids<

Chapeau!


Chris schreef op 18-9-2005:
Zouden de kinderen het ook nog leuk vinden als ze 20 zijn?